Ook dit jaar wordt De Publieksprijs voor de beste Musical van het jaar, de AD Publieksprijs, uitgereikt tijdens het Musical Gala op 24 januari 2018. Anders dan bij veel andere prijzen, wordt voor deze prijs geen speciale jury samengesteld. Het Nederlandse publiek kan zijn stem uitbrengen op 22 door de Stichting Musical Awards genomineerde musicals en bepaalt zodoende welke musical op 24 januari 2018 de AD Publieksprijs wint.

Stemmer maken daarbij ook nog kans op de hoofdprijs: Twee tickets voor elk van de 14 musicals* in 2018.

 

Er zijn 2 stemrondes!

Stemronde 1: van 1 december t/m 31 december 2017
Op de 22 genomineerde musicals kan er van 1 december t/m 31 december 2017 gestemd worden via deze website. Op 4 januari 2018 wordt de eindstand van Stemronde 1 bekend gemaakt. De 3 musicals met de meeste stemmen, gaan door naar de finaleronde en maken kans op de AD Publieksprijs.

Stemronde 2 De Finaleronde: van 8 t/m 24 januari 2017
Van 8 t/m 24 januari 2018 kan er alleen nog gestemd worden op de 3 finalisten. Dat zijn de musicals die in voorronde de meeste stemmen hebben behaald. Deze 3 musicals beginnen aan de finaleronde met het aantal stemmen van stemronde 1. Iedereen die in de voorronde heeft gestemd, mag in de finaleronde opnieuw zijn stem uitbrengen.

Er kan in de finaleronde via deze website gestemd worden tot 24 januari 2018 om 19:00 uur. Tijdens de live-uitzending van de Musical Awards op 24 januari 2018 kan er vervolgens alleen nog via SMS en een telefoonnummer gestemd worden (de nummers worden op TV getoond). Tijdens de live-uitzending sluiten de lijnen en worden de stemmen door de notaris gecontroleerd. Vervolgens wordt tijdens de winnaar van de AD Publieksprijs live op TV bekend gemaakt. Dit is de finalist die alles bij elkaar opgeteld (stemronde 1 + finaleronde + SMS-stemmen + telefoonstemmen) de meeste stemmen van het Nederlands publiek heeft gekregen.

 

De uitreiking

Op 24 januari 2018 wordt de AD Publieksprijs uitgereikt tijdens de 17e editie van Musical Awards Gala. Het gala is live te zien zijn bij de AVROTROS. Tijdens deze groots opgezette liveshow vanuit het Circustheater in Scheveningen worden de prestigieuze Awards voor Nederlands grootste musicalsterren en beste producties uitgereikt.

 

* Tina de Musical, My Fair Lady, The Full Monty, Fiddler on the Roof, From Sammie with Love, All Stars de Musical, The Color Purple, Bridges of Madison County, The Lion King, Was Getekend Annie M.G. Schmidt, On Your feet!, Fataal, Vamos! En Soldaat van Oranje.

Volg ons op:

© 2017 De Persgroep. Powered by Vote Company.

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details